Livestream is here to stayExperimenteer


Achterhaal wat je leden het leukst vinden door veel te variëren en experimenteren.

Een les hoeft bijvoorbeeld niet per se een uur te duren maar kan bijvoorbeeld ook 30 minuten rond de middagpauze.


Lights, camera, action


Kwaliteit blijft van belang, zeker nu het aanbod aan online en livestream sessies groeit.

Investeer in een goede camera en audioset die geschikt is voor livestreamen.

Zorg voor een heldere achtergrond en een goede akoestiek in de ruimte zodat de lesgever goed te zien en te horen is. Ook muziek is belangrijk voor een sfeervolle workout.

Draag mooie kledij met je logo voor een professionele look.


Wat de tools betreft, is Zoom een favoriet. Je plant eenvoudig de videovergadering in en er zal automatisch een URL gegenereerd worden.

Deze URL kan je in je activiteit ingeven op het FlexPass-platform. De URL zal dan naar de leden die ingeschreven zijn verzonden worden voor de les start.

Test voor je live gaat alles uit (eventueel op meerdere toestellen zoals iPad en laptop) en zorg voor een goede internetverbinding.


Prijssetting


Hoewel livestream enorm aan populariteit wint, vinden toch nog steeds heel wat sporters dat de waarde hiervan lager ligt dan een les ter plaatse in jouw studio. Ze zorgen zelf voor het materiaal, het contact met de lesgever is minder persoonlijk, etc.

Bij FlexPass betaald een lid 1 credit voor een les.


Anderzijds ben jij als studio-eigenaar niet gebonden aan een maximum aantal bezoekers waardoor je jouw les bijvoorbeeld kan livestreamen aan meer dan 100 betalende leden. De groei kan oneindig zijn.


Combinatie van on- en offline


Ook na de verplichte sluiting van sportclubs is het een goed idee om online lessen permanent in je aanbod te houden. Voor velen is dit een manier om jouw studio, op een laagdrempelige manier, te leren kennen. In 2021 zal thuiswerken voor vele sectoren de norm blijven waardoor leden die misschien vroeger in de buurt waren voor hun werk nu niet meer zo snel zullen passeren. Je kan er zelfs voor kiezen om de lessen die je op dat moment IRL geeft ook te livestreamen, door de camera zo te positioneren dat je leden van thuis uit kunnen meevolgen.
Vragen of issues?

Neem contact op met support@flexpass.be

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe workouts en locaties?
arrow&v
KBC-Start-it_logo2x-p-500.png

FlexPass

Support

Partners